2014.10.11-12.

Vasas Akadémia /B – BEAC MAFC Újbuda KA 73-20 (22-4, 16-2, 15-7, 20-7)
Pasaréti Sportcentrum

Pontszerzők:
Vasas Akadémia /B: Király Csenge 12, Sagát Dóra 16, Lovas Adél 4, Tóth Orsolya 13, Gangl Kinga 6, Baumann-Tóth Olívia 4, Boros Berta 8/3, Kara Helga 4, Kutrik Andrea 2, Mátyus Zoé 4, Schieszl Julianna, Lőrincz Erzsébet

BEAC MAFC Újbuda KA: Gaál K. 11, Gremsperger K. 4, Szabó Zs. 2, Mlynarik J. 2, Prekopp L. 1

Szakvezetői értékelés:
- A mérkőzés jó alkalom volt arra, hogy különböző feladatokat tudjunk gyakorolni támadásban és védekezésben is, valamint, hogy mindenki pályára léphessen.

Vasas Akadémia /B – BEAC Újbuda KA 67-75 (25-10, 21-17, 9-33, 12-15)
Pasaréti Sportcentrum

Pontszerzők:
Vasas Akadémia /B: Gangl Kinga 14/6, Lovas Adél 8, Sagát Dóra 15, Kara Helga 9, Boros Berta 4, Schiroky Szonja 4, Király Csenge 9, Schieszl Julianna 2, Kutrik Andrea 2, Tóth Franka, Baumann-Tóth Olívia

BEAC Újbuda KA: Ajtony A. 4, Pálmai D. 19, Zana K. 15, Jakobszen O. 17, Pfandler Cs. 12, Duday L. 4, Hizsnyik D. 4

A bemelegítésünk nem volt elég hatékony, mert a mérkőzés harmadik percében kezdtünk kosárlabdázni. Miután sikerült felvenni a mérkőzés ritmusát, az első félidőben remekül játszottunk emberfogás ellen. Agresszív védekezésünket nehezen tudták feltörni az ellenfél játékosai, labdaszerzéseinkből és lepattanó labdáinkból sok kosarat tudtunk dobni indításból, rendezetlen védelem ellen, és a játék jó ritmusa eredményessé tette a felállt védelem elleni támadásainkat is (46-27).
A második félidőben megváltozott a játék képe. A BEAC védekezést váltott. Miután a kadett korosztály új játékeleme az egész és félpályás területvédelem, a mi serdülő játékosaink ezzel most találkoztak először. Ennek megfelelően a harmadik negyedben elég nagy pánik uralkodott a játéktéren. Rengeteg labdát adtunk el, és egymás után kaptuk a kontra ziccereket. A pánik a védekezésünkön is elhatalmasodott. Húsz pontos előnyünkből öt pontos hátrányt hoztunk össze. A negyedik negyedre kezdtünk hozzászokni az új védekezéshez, bizonyos összetételekben jól meg is tudtuk oldani a kiadott feladatokat. Visszakapaszkodtunk, és a hetedik percig egál körül tudtuk tartani az eredményt. A szellemi és a testi fáradtság azonban a végjátékra felőrölte kulcsembereinket, így nyolc pontos vereséget szenvedtünk.
Nagyon sokat tanultunk ezen a mérkőzésen. Nagyon hasznos volt azoknak a játékosoknak, akik pályára tudtak lépni, és azok is sokat tanulhattak ezen a délelőttön, akik a cserepadon ültek.
Gratulálok ellenfelünknek a mérkőzéshez, csapatunknak az első félidei játékához, valamint Lovas Adélnak, mert a második félidőben mind a védekezésben, mind a támadásban csapata vezéregyénisége tudott lenni.