2016.05.26.csütörtök 11:00 – Miskolc

Vasas Akadémia /A – DVTK-ÉLKSK 90 – 48 (23-7, 33-13, 12–8, 22-20)

Pontszerzők:
Vasas Akadémia /A: Vígh Bernadett 6, Bomba Fruzsina, Varga Aliz 23, Boros Berta 2, Kara Helga 6, Dombai Réka 10, Budácsik Dorottya 10, Király Réka 4, Szabó Berta 8, Tóth Franka 12, Esztári Tünde 2, Szeles Petra 7

DVTK-ÉLKSK: Kecskés K. 10, Juhász R. 10, Berecz P. 2, Szegeczki N. 4, Kiss A. 4, Ocsenás F. 4, Bacsó Zs. 2, Tőzsér V., Bányai B. 6/6, Varga D. 4, Karabik B. 2, Hornya B.

A házigazda diósgyőriek szerették volna megcibálni az oroszlán bajszát, a torna egyik bajnokaspiránsa, a Vasas ugyanis a bajnokság korábbi szakaszában egyértelmű győzelmekkel jelezte, hogy komolyak a szándékai az idei versenysorozatban. Az alapszakaszban 94-42-es, a főtábla II. fordulójában pedig 88-34-es angyalföldi siker született a két csapat találkozóján. A Vasas mindössze egyszer kapitulált a szezonban a nagy rivális a Csata DSE ellen, míg a miskolciak 50 százalékosan teljesítettek (10 győzelem, 10 vereség).
Ilyen előzmények után, 12-0-s rohammal nyitottak a fővárosiak, erre válaszul Király Sándor edző magához szólította lányait, időkérésre. A Vasas magassági fölényét kihasználva, Dombai Réka és Szabó Berta palánk alatti uralmával kézben tartotta a meccset. A hazaiaknál Varga Daniella és Szegeczki Nóra is betalált, de így is 16-4-es Vasas vezetést mutatott az eredményjelző a negyed felénél. Az angyalföldiek jól záró reteszét nem sikerült áttörni a diósgyőri lányoknak, így az előny tovább nőtt. Szépségtapaszként Bányai Boglárka hármasa ragadtatta tapsra a hazai szurkolókat (23-7).
A második negyed elején ugyan Berecz Panna helyezett el egy kettest a gyűrűben, de utána folytatódott a piros-kékek ponterős, a piros-fehérek pontszegény játéka. 35-12-es állásnál időt kért a Diósgyőr, hogy rendezze sorait. A hazaiaknál Kecskés Karina (10 pont) jelentette a legnagyobb veszélyt a fővárosiak gyűrűjére, de a különbség így is egyre nőtt. Varga Alíz (17 pont) remeklésének is köszönhetően a Vasas tetemes előnyével mentek szünetre a csapatok (56-20).
A fordulás után, szokás szerint már az extra sorok folytatták, méghozzá négy kihagyott büntetővel, Kecskés Karina az egyik, Tóth Franka a másik oldalon hibázta el az 1 pontos dobásokat. Utána is akadozott a góltermelés, de a DVTK ekkor már sokkal inkább partiban volt a Vasas legjobbjaival. Három perccel az etap vége előtt (66-28), az angyalföldiek mestere tartott eligazítást növendékeinek, majd Szeles Petra duplája zárta a negyedet.
A záró felvonásban felváltva potyogtak a kosarak, a harmadik negyed végén kialakult 40 pont körüli Vasas előny állandósult. A hazai oldalon Juhász Réka volt elemében 5 duplát érő labdát is elsüllyesztett a gyűrűben. Az utolsó percben még Bányai Boglárka második triplájának örvendezett a hazai publikum. A fővárosiak az első félidőben nyújtott koncentrált játékukkal kétséget sem hagyva afelől, hogy jobbak, könnyedén söpörték be első győzelmüket.

Deák Éva:
- Gratulálok a lányoknak az első félidőhöz. Remélem, a következőkben a második félidőben is lesz kedvük játszani

Király Sándor:
- Egy sokkal jobb csapattól kaptunk ki. A sérülést akartam elkerülni, de sajnos nem sikerült. Meghatározó játékosunk, Kiss Angelika bokája ment ki, kórházba kellet vinni. Ennek ellenére nem adjuk fel!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n4/indexHUN.html?whunu14_311

 

2016.05.26.csütörtök 19:30 – Miskolc

Kecskeméti Kosárlabda Akadémia /A – Vasas Akadémia /A 37 – 67 (4-17, 5-22, 12-22, 16-6)

Pontszerzők:
Kecskeméti Kosárlabda Akadémia /A: Fekete A., Gyenes R. 6, Bakos B., Burján L. 2, Gelányi P., Révész L. 7, Kurtz K. 7, Konfár N. 4, Polyák P. 1, Schlégl O. 10, Csorba A., Balogh N.

Vasas Akadémia /A: Bomba Fruzsina 2, Varga Aliz 10, Boros Berta 2, Kara Helga 4, Dombai Réka 7, Budácsik Dorottya 12, Király Réka , Szabó Berta 8, Korondán Boglárka, Tóth Franka 14, Mudra Viola 4, Esztári Tünde 4

A bajnokságban korábban már összefutott egymással a két csapat, a selejtezőben 86 -70-es Vasas siker született. Ma délelőtt mindkét gárda diadalt aratott, ezért a legjobb négy közé jutás szempontjából a győzelem óriási jelentőséggel bírt.
Egy igen, egy nem – Dombai Réka sikeres és sikertelen büntetőin kívül más említésre méltó eseményt nemigen lehetett feljegyezni a csoportrangadó első két percében. Majd megrázta magát a Vasas, és 0-6-nál időt kért a Kecskemét. Mínusz 9-nél pedig Tóth Viktor tréner kapott technikait folyamatos reklamálás miatt. Több mint öt percnek kellett eltelnie, hogy a hátrányban lévő alakulat a gyűrűbe találjon, Révész Luca helyezett el egy büntetőt a karikába (1-11). A folytatásban is a Vasas akarata szerint alakult az első negyed.
A második felvonásban sem találta támadójátékát Hírös városból érkezett alakulat, míg az angyalföldiek Varga Alíz vezérletével termelték a pontokat. Öt perc elteltével 29-6-ot mutatott az eredményjelző. A negyed végén már csak az volt a kérdés, sikerül-e 30 pontosra növelni a különbséget. Varga duplája gondoskodott róla, hogy így legyen.
A nagyszünet után Tóth Franka percei következtek, és a Kecskemét is elhelyezett hat perc alatt hat pontot a kosárba (15-53). A negyedben Schlégl Odett háromszor is betalált (6 pont), ezzel csapata húzóemberének bizonyult, míg a másik oldalon Dombai büntetőjével már 40 pontosra duzzadt a Vasas előnye (19-59). Úgy tűnt, hogy Deák Éva tanítványai megfogadták a tréner intelmét, és a második félidőt nem lazsálták el, mint azt tették délelőtt a DVTK ellen. Fegyelmezett, precíz védőmunkájuknak köszönhetően a kecskemétiek csak elvétve kerültek dobóhelyzetbe.
A negyedik negyedre azonban kiengedett a fővárosi alakulat, és összekapta magát a vidéki gárda. A piros-kékeknek elfogyott a célzó vize, sorra irányt tévesztettek dobásaik. A Kecskemét játékosai viszont koncentráltabban muzsikáltak, és valamelyest kozmetikázni tudták az eredményt. Ebben oroszlánrészt vállalt a 6 pontot termelő Gyenes Réka.

Ifj. Tóth Viktor:
- Fizikálisan erősebb csapat a Vasas nálunk, ráadásul a mai napon nagyon gyenge százalékkal dobtunk. Helyzetünket tovább nehezítette, hogy két meghatározó játékosunk, Bakos Blanka és Fekete Adrienn megsérült. Így teljesen reális a Vasas 30 pontos sikere. Annak viszont örülök, hogy a negyedik negyedben szépíteni tudtunk.

Deák Éva:
- Sokkal elégedettebb vagyok a védekezésünkkel, mint voltam délelőtt. Azt hiszem, jó úton haladunk.

Statisztika:http://netcasting.webpont.com/n4/indexHUN.html?whunu14_313
2016.05.27.péntek 15:00 – Miskolc

Vasas Akadémia /A – Soproni Darazsak Akadémia /A 93-43 (14-5, 30-12, 21-13, 28-13)

Pontszerzők:
Vasas Akadémia /A: Vígh Bernadett 10, Bomba Fruzsina 2, Varga Aliz 18, Boros Berta, Kara Helga 12, Dombai Réka 8, Budácsik Dorottya 10, Szabó Berta 1, Korondán Boglárka 2, Tóth Franka 12, Mudra Viola 6, Szeles Petra 12

Soproni Darazsak Akadémia /A: Békés B., Farkas F. 2, Inczédi B. 3, Varga S. 9, Úr B. 4/3, Ursta S., Szanati V., Cser Zs. 4, Gyöngyösi F. 1, Balogh V. 4, Karácsony T. 10, Schöll P. 6

A két alakulat már jól ismeri egymást, hiszen az országos döntőt megelőzően háromszor is megmérkőztek, és mindig a Vasas örülhetett (97-42, 69-34, 92-48). A tegnapi csoportmeccseken az angyalföldiek simán behúzták mindkét találkozójukat, a Darazsak mérlege egy vereség, egy győzelem volt.
A válogatott kerettag Tóth Franka szép kosaraival vette kezdetét az összecsapás, de DombaI Réka és Mudra Viola is segített abban, hogy öt perc elteltével 8-0-s Vasas vezetést mutasson a tábla, miközben mindkét edző egyszer-egyszer időt is kért. A Sopron első pontjait kerek hét perc után Inczédi Borbála szerezte. Mindkét csapat a védekezésére helyezte a hangsúlyt a mindössze 19 pontot hozó első negyedben.
A második ötösök összecsapásán a – Varga Alíz vezette – piros-kékek 8-3-as futással startoltak (22-8). A szintén nemzeti válogatottunkat erősítő Varga tizedik pontjával húszra nőtt a differencia (31-21). A tucatnyi, rendkívül lelkes és hangos soproni szurkoló Karácsonyt ünnepelte, mikor a zöld-sárgák irányítója megszerezte hatodik pontját (38-17). A vidám drukkereknek még az sem szegte jókedvét, mikor Varga újabb négy pontjával lezárta az első félidőt.
A harmadik tíz percben a négy magas emberrel (Varga, Tóth, Dombai, Kara) pályára lépő Vasas légi parádéjára lehetett számítani, de a soproni lányok – lopott labdákkal, Karácsony Tamara büntetőivel és Úr Boglárka triplájával – nem szakadtak le még jobban (54-25). A negyed közepén az angyalföldiek teljes sort cseréltek, a hórihorgas Szeles Petra és Mudra Viola pontjainak is köszönhetően tovább növelték előnyüket.
Az utolsó etapban szépen sorban, egymás után szerezte meg 10. pontját előbb Tóth Franka, majd Vígh Bernadett, végül Szeles Petra (73-30). Varga Sára és Cser Zsófia válaszolgatott az angyalföldi lányoknak, mikor 79-39-nél Deák Éva időt kért. A Vasasnál hatan is beléptek a tízesek klubjába, így a hagyományoknak megfelelően nagy különbségű piros-kék siker született, ezúttal pont ötven pontos.

Deák Éva:
- Nehezen indult a találkozó, de azután mindenféle szerkezetben tudtunk gyakorolni. Ismét sikerült előrelépnünk.

Veres Judit:
- Nem tudtunk mit kezdeni ellenfelünk erőteljes magassági fölényével. De küzdöttek, hajtottak a lányok. Gratulálok a Vasasnak!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n4/indexHUN.html?whunu14_315